På vår gård finns en småskalig uppfödning med omkring 120 nötdjur. Besättningen utgörs av dikor med kalvar, avelstjurar och ungdjur.
De är av raserna Simmental och Charolais.
Kalvarna som föds på våren strövar fritt med sina mödrar i minst sex månader. På sommarhalvåret släpps djuren på stora beten i varierad natur. Vintertid går korna i en lösdriftsladugård, byggd 2008. På långsidan som är öppen får de fri tillgång till ensilage (fermenterat gräs) och sol på mulen.
Vi föder upp våra egna kalvar på lösdrift i små grupper.
Där de får växa och ha det gott tills de är 18- 24 månader. De slaktas då på närmsta slakteri.
Därefter hängmöras, detaljstyckas, vaccumpackas och märks köttdetaljerna.
Ekologiskt nötkött från gårdens djur säljs i köttlådor
som bokas genom kontakt med oss och hämtas på gården.
Välkommen att kontakta oss genom formuläret nedan eller via telefon.
Prislista
Nötköttlåda Eko Vardagslyx
ca 10 kg. (färskt) innehåller hälften nötfärs och hälften detaljer från både fram och bakdel Ej filé. 195 kr/ kg.
Nötfärs Eko färskt eller fryst 140 kr / kg
Betalning via Swish eller faktura.
Swish nr: 123 691 49 64
Våra Djur
Våra betande djur är viktiga för den biologiska mångfalden.
Ekologisk nötfärs
Gårdens ekologiska nötfärs passar bra till hamburgare.